HygiŽne is de kennis van alles wat mensen gezond houdt en de maatregelen die worden genomen om ziekten te voorkomen. Micro-organismen zijn de belangrijke veroorzakers van ziekt...

Aanbevolen wordt deze werkinstructies geplastificeerd in de ruimten voor voedingverzorging zichtbaar op te hangen.

Op Picobello is sprake van de verstrekking van levensmiddelen met een snelle doorgifte of een minimale bereiding en directe consumptie. Hierbij zijn complexe handelingen niet aan de orde en mag wor...

In dit hoofdstuk zijn de eerder besproken risico's, beheersingsmaatregelen en de voorgestelde registraties per processtap overzichtelijk in schema's weergegeven. Aanbevolen wordt deze geplastific...

Registratie van de instelling bij de VWA Levensmiddelenbedrijven moeten zich registeren bij de VWA. Een levensmiddelenbedrijf kan dit rechtstreeks doen via de website van de VWA. (aantekening: op 4...

Hier zijn alleen de bijlagen vermeld voor over van toepassing voor kinderdagverblijf Picobello.

Voor je ligt de Hygiënecode voor kinderdagverblijf Picobello.
Het is een praktijkhandleiding en een hulpmiddel om de voedselveiligheid te bevorderen zodat maaltijden en verstrekte producten cliënten niet ziek maken.

Deze hygiënecode is een aangepaste versie van de hygiënecode voor kleine instellingen van de MOgroep en opgesteld in samenwerking met medewerkers en directie Picobello.

Wanneer de medewerkers van Picobello handelen volgens de beschreven werkwijze en met het inzicht dat deze hygiënecode hen biedt, wordt voldaan aan de wettelijke voorschriften die van toepassing zijn op de bereiding en behandeling van levensmiddelen en ingrediënten.

Belangrijker is echter dat de voedselveiligheid op Picobello er in grote mate mee kan worden gegarandeerd.



M.Tienkamp, M.Rabbers jan.2009


Printerversie