html templates

Buitenspelen

directie picobello

Buitenspelen

 Er wordt uitsluitend buiten gespeeld tussen 10:00 uur en 16:15 uur.
Ons streven is om elke dag even naar buiten te gaan. Buiten leren we de kinderen om de consequenties van hun gedrag zo goed mogelijk in te schatten .

Inschatten van gevaarlijke situaties.
Water
Kinderen mogen buiten niet drinken uit het badwater, of andere waterbronnen buiten.
Wanneer er een badje/water wordt klaargezet, dient er altijd iemand aanwezig te zijn.
Als er met water wordt gespeeld mogen de schoenen uit, maar die moeten achter het hek.
Er wordt niet in de put geplast en/of speelgoed/materiaal ingegooid .
Kinderen mogen buiten niet drinken uit het badwater, of andere waterbronnen buiten.

Insecten
Beperk zoetigheid/fruit buiten in verband met insecten.(in medicijnenkast ligt een angelverwijderaar)
Kleding/bescherming/zon
Koordjes aan kleding moeten altijd opgebonden worden. Bij zonnig weer worden de kinderen voor het buiten spelen ingesmeerd. (zie zonneprotocol) Op zonnige dagen staan er parasols, de late dienst zet de parasols weer binnen. Baby’s zitten in de schaduw (zie zonneprotocol)

Speelgoed algemeen
Speelgoed dat stuk is wordt weggehaald en wat gerepareerd moet worden wordt direct gemeld. Een briefje erop en op de weekstaat.
Stoepkrijt alleen op straat en niet op de muren, meubels en verfbord.

schommel
Wanneer een kind op de schommel zit, dan spelen daar geen kinderen, zij staan achter het hekje en leunen niet over het hekje. De peuters mogen wel op de schommel staan, de dreumesen niet. De benen van degene die op de schommel zit gaan niet richting de schutting maar andersom Er mag niet worden gedraaid met de schommeltouwen.

zandbak
Zand hoort zoveel mogelijk in de zandbak. In de zandbak mogen schoenen uit, buiten de zandbak altijd aan. Niet gooien met zand De peuters mogen wel uit het raam bij het huisje kruipen, de dreumesen niet.

Rijdend materiaal
Er wordt niet gebotst tegen elkaar, met de fietsen en ook niet tegen de poort. In de zomer een aantal fietsjes wegzetten, gebruik de zandbak en waterspelletjes. Baby’s en kleine lopertjes niet op het speelplein laten spelen als er andere kinderen aan het fietsen zijn.

Opruimen
Opruimen van het speelgoed wordt zoveel mogelijk samen gedaan. Om 16:15 uur moet alles zijn opgeruimd, zodat het voor de ouders eenvoudiger is om met hun kind het terrein te verlaten. Het vegen om de zandbak gebeurt bij toerbeurt tussen de dreumesleidsters en de peuterleidsters. Voor we naar binnen gaan, gaan wij stampen met de voeten zoveel mogelijk zand eraf.